Merhaba hocam vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler..

9 Mayıs 2022 9- Diğer kategorisinde Barış COŞKUN1 sordu
İlçemizde düzenlenen kitap okuma yarışmasında 1. 2. ve 3. kişilere sırası ile tam altın, yarım altın ve çeyrek altın ödül verilmesi düşünülmektedir. Söz konusu ödüllerin Belediyemiz bütçesinden alınması düşünülmektedir. Ödemenin yapılması ileride bir sorumluluk getirir mi ?

12 Mayıs 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Değerli abonemiz,

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14/b bendi uyarınca "...gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül..." verebileceğine dair hüküm bulunmaktadır.

Anılan kanunun 15/a bendi uyarınca belediyeler, belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunabilmektedir. Belediye Kanunu’nun 60 ıncı maddesinde Belediyenin giderleri tek tek sayılmıştır. Anılan maddenin n) bendinde ise Sosyo-kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinlikler için yapılan giderler belediyenin giderleri arasında sayılmış bulunmaktadır.

Mevzuat hükümlerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda özellikle belediye kanununun 15/a ve 60/n maddesi uyarınca belediye meclisinden karar alınmak suretiyle kitap okuma yarışmasında ilk üç dereceye giren kişilere belirtildiği şekilde ödül verilebileceği görüşündeyiz.