İmar Planımızda konaklama TESİS ALANI olan bir yer ifraz edilmek isteniyor.

30 Mayıs 2016 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde ELİF sordu
Mrb Hocam İmar Planımızda Konaklama Tesis Alanı olan bir yer ifraz işlemi yapılmak isteniyor. KONAKLAMA TESİS ALANI olan bir yerde ifraz şartları m2 şartı varmıdır. Parsel genişliği ve derinliği kaç m olmalıdır. Teşekkürler

31 Mayıs 2016 S.YÜCEL cevapladı

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 'İfraz ve tevhid' başlıklı 15'nci maddesinde ":  İmar planlarına göre yol, meydan, yeşil saha, park ve otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan yerlere rastlayan gayrimenkullerin bu kısımlarının ifrazına veya tevhidine izin verilmez. İmar parselasyon planı tamamlanmış olan yerlerde yapılacak ifraz veya tevhidin bu planlara uygun olması şarttır. İmar planlarında parsel cepheleri tayin edilmeyen yerlerde yapılacak ifrazların, asgari cephe genişlikleri ve büyüklükleri yönetmelikte belirtilen esaslara göre tespit edilir. İmar planı dışında kalan alanlarda yönetmeliklerinde tayin edilecek miktarlardan küçük ifrazlara izin verilmez." denilmiş olup, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin, aşağıda belirtilen maddelerinde de konu ile ilgili hükümlere yer verilmiştir. (Yönetmelik Maddeleri: 17-18,19 ve 20)