Hocam vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

8 Haziran 2022 5- Mali Hizmetler kategorisinde Barış COŞKUN1 sordu
Belediyemizce ihtiyaçlarımızda kullanılmak üzere beldemiz de bulunan tek akaryakıt istasyonundan yakıt alınmaktadır. Güvenlik nedeniyle depolama imkanımız bulunmadığından, yakıt  alım ihale işlerini tamamlandıktan sonra araçlarımız ihtiyaç duyduğu yakıtı farklı tarihlerde, istasyondan almakta alınan yakıt miktarı tamamlandıktan sonra ödeme yapılmaktadır.
Yakıt aldığımız petrol sahibi fiyat farkı istemekte, fiyat farkını da belediyemiz araçlarımızın hangi tarihte yakıt almışsa teslim fişindeki tarih baz alınarak ayrı ayrı fiyat farkı uygulamaktadır.
Petrolcü ise buna itiraz etmekte, fiyat farkının yakıt alan en son araca düzenlenen teslim fişindeki tarih baz alınarak toplam yakıt miktarı ile bu teslim fişindeki tarihteki yakıt fiyatı üzerinden fiyatı üzerinden fiyat farkı hesaplanmasını talep etmekte,
Bu konuda tereddütlerimiz bulunmakta olup petrolcünün dediği şekilde yaptığımız da büyük fiyat farkı çıkmaktadır.
Sorumuz; fiyat farkını, farklı tarihlerde araçlarımızın yakıt aldığı ve düzenlenen teslim fişindeki tarihler baz alınarak fiyat farkını ayrı ayrı mı hesaplayarak mı ödeyelim yoksa petrolcünün iddia ettiği gibi en son yakıt alınan ve araca teslim edilen teslim fişi tarih baz alınarak tek seferde toplam yakıt miktarı üzerinden mi hesaplayalım?

10 Haziran 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Değerli abonemiz,

Akaryakıt Alımlarinda pompa çıkış fiyatlarının esas alınacağı ve taraflar arasındaki sözleşmede belirtildiği şekilde fiyat farkı doğmuş olması halinde keza Fiyat Farkı Kararnamesi esas alınarak, pompa çıkış tarihi esas alınarak fiyat farkının verilebileceği aksi takdirde birikmiş alacaklar için fiyat  farkı, vb. bir şekilde eklenti yapılamayacağı bu durumda sizin düşündüğünüz şekilde akaryakıtın alındığı tarihlerin baz alınması gerektiği yüklenicinin talebinin karşılanamayacağı  görüşündeyiz.. Ayrıca akaryakıt bayi alacaklarının geciktirilmemesi ve zamanında ödenmesi durumunda bu sorunların yaşanmayacağı düşünülmektedir.