Sayın Hocam, Belediyemizde 30 yıl hizmeti bulunan 4 yıllık Fakülte mezunu 1/1 kadro/derecesinde Şef Kadrosunda .

24 Haziran 2022 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde nevzat küçüktaş sordu
24 Haziran 2022 nevzat küçüktaş düzenledi
Belediyemizde 30 yıl hizmeti bulunan 4 yıllık Fakülte mezunu 1/4 kadro/derecesinde Şef Kadrosuna 20.11.2020 tarihinde Görevde Yükselme Sınavını kazanarak atanan personelimiz  07.02.2022 tarihinde Su Ve Kanalizasyon İşleri Müdür Vekili Olarak görevlendirilmiştir. Müdür vekili olduğu için müdür maaşı ve haklarını alabilir mi yoksa şeflik te 2 yıllık hizmetini doldurarak mı vekalet ücreti almalı mı. Şu ana personele vekalet ücreti ödenir mi.

24 Haziran 2022 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli abonemiz.
657 s. DMK nun 68/B deki şartları  taşıdığı anlaşılan 30 yillik memurun yürüttüğü müdürlük vekaletinden dolayı anılan Kanunun 76, 86 ve 175 maddeleri uyarınca  vekaletini doldurduğu üçuncü ayından itibaren bu göreve bakmasından dolayı vekalet aylığı alabilecegini zam ve tazminatlarin yüksek  olanı ile aradaki  farkını  alabileceğini ancak vekaleten görevlendirme  onayında vekaletin üç ayı doldurmasından itibaren vekalet suresince kendisine vekalet aylığı ödeneceğini zam ve tazminatlarinin ise yuksek olanla aradaki farkinin odeneceginin belirtilmesi gerektiği görüşündeyiz.