Hocam vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

İlgili sorular

1 Temmuz 2022 9- Diğer kategorisinde Barış COŞKUN1 sordu
1 Temmuz 2022 Barış COŞKUN1 düzenledi
Beldemiz merkezinde mahalle içerisinde 2008 yılında yapımı tamamlanan 2 katlı toplam 4 daireden oluşan konutların bahçesi vatandaşlarca 4 eşit parçaya ayrılarak odunluk ve ekmeklik yapılmaktadır. Bir vatandaşımızın yapmış olduğu odunluktan bir diğer komşusu şikayetçi olmuştur. Ayrıca diğer tüm toki konutları bahçesinde de örnek teşkil eden 20 m²'lik yapılaşma mevcuttur. Konu ile ilgili nasıl bir yol izlenmeliyiz?

5 Temmuz 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Değerli abonemiz,

3194 sayılı İmar Kanunu ve Planlı Alanlar Yönetmeliği ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca Yapı Kullanma İznine esas projesi ve Yönetim planına aykırı bir yapılaşmaya gidilemeyeceği ek ve ilaveler yapılamayacağı aksine bir durumda 3194 sayılı Kanunun 32 ve 42 nci maddesi uyarınca işlem yapılması gerektiği değerlendirilmektedir. Arşivinizde mevcut projelerine ve eklerine aykırı bir durum olup olmadığının tespitini yapıp belediyece gerekli önlemlerin alınması ve şikayetlere yer verilmemesi için adı geçen hakkında idari yaptırımların cezai işlemlerin yapılması gerektiği görüşündeyiz. TOKİ konutlarının bahçesindeki yapılaşmaların emsal gösterilmesini doğru bulmadığımızı onlar hakkında da gerekli işlemlerin yapılmasını ve yanlış işlemlerin örnek gösterilemeyeceğini belirtmek isteriz.