Sorum detayda şimdiden ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim

7 Ağustos 2022 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde salıcı sordu
Merhaba

Kurumumuz da 657 tabi tam sözleşmeli personel olarak çalışan personelimiz 13.01.2022 yılında su ürunleri tekniker kadrosunda sozlesmeli olarak ise başlamış olup taban ücret ( en düşüğünden  ) alıyor.

Personelimiz kendi görevinin dışında ek görev olarak da kurumumuz hukuk isleri, satın alma , muhasebe vs. ve yeri geldiğinde  kurumun il dışına yapilacak işler için il dışına gitmektedir.

Personelimizin çalıştıgı işin iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk olduğundan yerde calismaktadir. personelimize taban ücret ( en düsük ) değil de tavan ücretten ( en yüksek  ücret ) maaş vermek istiyor . Sözleşmeli personellerin maaslari yilda bir defa sadece ocak da meclis üyeleri tarafindan belirlendiğinden dolayı personelimiz maaşında değişiklik yapılması için belediye başkanın oluru ile yada belediye baskan yardimcisinin olur ile şözlesmeli personelimize maaşın da değişiklik yapabilir miyiz. ( bu yola başvurmanız nedeni  ise maaş ücretleri yılda bir defa sadece ocak ayında meclis karariyla olduğundan dolayı bu yola basvurmayi düşünüyoruz)

Saygılarımla

7 Ağustos 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Sayın abonemiz,

Belediyelerde personel çalıştırılması 5393 sayılı Kanun’un 49 uncu maddesine göre yürütülmektedir.  Sözleşmeli personel ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığının belirlediği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün buna uygun olarak tamim ettiği parasal limitleri aşmayacak şekilde Belediye Meclisi tarafından belirlenmektedir.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 31/12/2021 tarihli ve (2021/26) 2386358 sayılı Genelgesine uygun işlem yapılması gerektiği aykırı işlemin sorumluluk getireceği ve tavan ücretin üstüne çıkacak şekilde uygulama yapılamayacağı görüşündeyiz.