Sayın abonemiz,
Anayasa’mızın 138 inci maddesinde aynen; “…Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanı kanaatlerine göre hüküm verirler.
Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.
Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.
Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.
. ' hükmüne yer verilmiştir.
Bu durumda yürütme organı olan belediyenin mahkeme tarafından verilmiş kararı herhangi bir gecikmeye yer verilmeksizin yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur.
Kararın tebliği, ilgiliye duyurulması ilgilinin işe başlayıp başlamaması vd. sebep sonuç ilişkileri idarenizin işleyişi ile ilgilidir. Olayın safahatı, olay konusu dosya ve bilgi ve belgelerin incelenmeksizin yapılan işlemin doğru olup olmadığı yolunda görüş beyan etmemiz mümkün değildir.
Konunun belediyeniz hukuk birimi ve/veya avukatı varsa görüş istenilmesi aksi takdirde hukuki danışmanlık almanızın uygun olacağı görüşündeyiz.