belediyemizde kadrolu işçinin ünvanını operatör olarak değiştirmek

29 Eylül 2022 9- Diğer kategorisinde Atilla YILDIZ sordu
belediyemizde kadrolu işçinin ünvanını operatör olarak değiştirmek için hangi yolları izleyeceğiz. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

30 Eylül 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Sayın abonemiz,

İşveren ve işçi arasında 4857 sayılı İş Kanunu ve aralarında bağıtlanmış T.İ.S. hükümlerine uygun işlem yapılmak koşuluyla her türlü değişikliğin tarafların rızasıyla yapılmasının mümkün bulunduğunu bu bağlamda adı geçen işçinin operatörlük belgesine sahip ve bu işi yapmasına engel sağlık veya herhangi bir  olumsuz durumunun bulunmaması halinde işçinin de rızasının alınması koşuluyla İş Kanunu’nun 22 ci maddesi uyarınca pozisyon değişikliği yapılabileceği Belediye Norm Kadro Yönetmelik Ekindeki VI nolu SÜREKLİ İŞÇİ KADRO DEĞİŞİKLİĞİ ve VII nolu SÜREKLİ İŞÇİ DOLU-BOŞ KADRO DURUMU cetvelleri üzerinde gerekli düzenlemeler yapılarak değişiklikle ilgili belediye meclisinden karar alınması ve pozisyon değişikliğinin Bölge Çalışma Müdürlüğüne, İşçi Sendikasına, İşçiye ve ilgili SGK birimine bildirilmesi gerektiği görüşündeyiz.