EĞİTMEN KADROSUNDAKİ MEMURUN TEKNİKER OLARAK GÖREVLENDİRİLMESİ

15 Ekim 2022 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde serhatemresoydas sordu
İYİ GÜNLER HOCAM BELEDİYEDE EĞİTMEN KADROSUNDA ÇALIŞAN BİR MEMUR TEKNİKER OLARAK GÖREVLENDİRİLEBİLİRMİ (MEMURUN TEKNİKERLİK DİPLOMASIDA VAR). CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

16 Ekim 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Sayın abonemiz,

Genel İdare Sınıfından Eğitmen kadrosunda bulunan bir memurun Teknik Hizmetler Sınıfında tekniker olarak atanabilmesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığğınca hazırlanan ve yayımlandığı tarihte yürürlüğe konulan 2/7/2020 tarihli ve 31173 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Belediye Ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik” teki hükümler uyarınca Unvan değişikliği sınavına katılması ve bu sınavı kazanması ile mümkün olabilmektedir.

Teknikerlik için yeterli nitelikleri taşıması halinde eğitmen kadrosunda görev yapan bir kişinin 657 sayılı DMK’nun 175 inci maddesi uyarınca tekniker kadrosuna vekaleten görevlendirilebileceği görüşündeyiz.