Sorum Detaydadır vereceğiniz cevap için teşekkür ederim. (Hikmet )

4 Ocak 2023 9- Diğer kategorisinde Kemal YARDIMCI sordu
Hocam iyi günler diliyorum. İlimizde bir adet iş merkezi açılacak iş merkezinin altında otopark olacak alan mevcuttur. aynı zamanda iş merkezi  içerisinde  AVM de mevcut. Sormak istediğim biz bu otoparka işyeri açma ruhsatı verebilirmiyiz.

5 Ocak 2023 C.Özyardımcı cevapladı

Sayın abonemiz,

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre gerçek ve/veya tüzel kişi olarak tacir unvanı ile ticari maksatla açılacak bütün işyerleri işyeri açma ve çalışma ruhsatı alarak faaliyetlerini yürütmek zorundadırlar.

Bu durumda bahsi geçen AVM alanında mevcut otoparkın ticari faaliyete konu işletmeci tarafından işletilecek olması durumunda işyeri açma ve çalışma ruhsatı kesilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde müştemilat olarak AVM’ye alışveriş için gelenlerin otoparka araçlarını park etmek için ücretsiz olarak kullanıma verilmesi halinde ruhsat alma mükellefiyetinde bulunmadıkları görüşündeyiz.