Yazı İşleri Müdürlüğü Kadrosuna vekalet eden Ekonomist Kadrosu Vekalet Ücreti Alabilir mi ?

9 Ocak 2023 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Hanak Belediyesi sordu
Çalışmakta olduğum Belediye de ekonomist ünvanında 8 yıldır hizmet vermekteyim. Ekonomist ünvanı Teknik Hizmetler grubundadır .  Yazı İşleri Müdür Vekili olarak görevlendirildim. Vekalet Ücreti alabilirmiyim.

9 Ocak 2023 C.Özyardımcı cevapladı

Sayın abonemiz,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 86 ncı maddesinde Vekalete ilişkin hükümlere yer verilmiştir. Madde hükmüne göre ücretsiz vekalet asıl olmakla birlikte üç ayı geçen vakeletlerde vekalet ücreti ödenebileceğine ilişkin hükme yer verilmiştir. Ancak vekalet ücreti ödeneilmesi için vekilin asilde aranan şartları taşıması gerektiğine dair hükme anılan kanunun 175 inci maddede yer verilmiştir.

8 yıllık hizmeti bulunan ekonomist olarak  Müdürlük için aranan tahsil durumuna göre tamamlamanız gereken hizmet yıllarına ulaşamadğınız anlaşıldığından  657 sayılı DMK’nun 68/B deki şartlara haiz olmadığınız ve bu durumda tarafınıza  vekalet ücreti ödenemeyeceği görüşündeyiz.