Müdürlük sınavına girebiliyormuyum çalışma şartı var mı

11 Ocak 2023 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Zaza sordu
3,5 yıllık düz memur kadrosunda çalışmaktayim. Görevde yükselme müdürlük sınavina girebilir miyim. Müdürlük kadrosunu geçebilirmiyim

11 Ocak 2023 C.Özyardımcı cevapladı

Sayın abonemiz,

Tahsilinizi belirtmemişsiniz. Müdürlük sınavına katılabilmeniz ve kazanmanız halinde müdür olabilmeniz En az dört yıllık Fakülte ve/veya Yüksekokul mezunu olmanız gerekmektedir. Bununla birlikte, ayrıca 1-4 Derece arasındaki Müdürlük kadrolarına atanabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68/B maddesinde yer alan “…68/B) (Değişik: 4/5/1984 – KHK-199/1 md.) Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilir.

(Değişik ikinci paragraf: 13/2/2011 - 6111/101 md.) Ancak, bu şekilde bir atamanın yapılabilmesi için ilgilinin;

a) 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl,

b) 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300’den az olanlar için en az 10 yıl,

c) 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl,

hizmetinin bulunması ve yükseköğrenim görmüş olması şarttır. Dört yıldan az süreli yükseköğrenim görenler için bu sürelere iki yıl ilave edilir…”

Bu durumda müdürlük için görevde Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik uyarınca görevde yükselme sınavlarına katılamayacağınız müdür olarak atamanızın yapılamayacağı görüşündeyiz.