Tekniker memurunu görevlendirme ile itfaiye müdürlüğüne görevlendirmiş olup itfaiye müdürü bu memuru itfaiye eri olarak çalıştirabilir mi ?

16 Temmuz 7- Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri kategorisinde salıcı sordu
Hocam öncelikle iyi çalışmalar dilerim. Belediyemizde  tekniker kadrosunda çalışan memur u görevlendirme ile itfaiye müdürlüğünde çalıştirilmak üzere görevlendirilmiştir.

1- İtfaiye müdürü görevlendirilen tekniker memurunu  itfaiye Müdürü de 12 - 24 saat şeklinde vardiyali itfaiye eri olarak çalıştiriliyor.

2- İtfaiye müdürü tekniker memurunu itfaiye eri olarak  yangın söndürme, araç kullanma ve arama-kurtarma, çalışmalarını yerine getirmesi , itfaiye hizmet binası ve müştemilatının güvenliğini, temizliğini, araç-gereç ve teçhizatın bakım ve onarımı ile haberleşme ve yazışma vb. İşlerde çalıştırıyor.

3- Herhangi itfaiye eğitimi verilmemiş ve itfaiye yönetmenliğini göre memurun rızası ( muvafakatı) alınmadan itfaiye eri olarak çalıştiriliyor.

4-  Tekniker memuru  itfaiye müdürüne burda tekniker memurunu itfaiye eri olarak çalıştaramazsinız demiş. Müdür bey de burda tek memur benim tüm personeller itfaiye eri diye cevap vermiştir.

5-  Şuan bu memurlar   hem vardiya yaptırılıyor hemde yangin , araç kurtarma vb. İşlere gönderiliyor.

Yukarıda  anlattığım tekniker kadrosundaki memurun  bu şekilde itfaiye eri olarak çalıştırılabilir mi.

16 Temmuz C.Özyardımcı cevapladı

Sayın abonemiz,

Belediyenizde tekniker kadrosunda çalıştırılan bir  memurun  idarenin ihtiyaç duyması,, itfaiye personeli yetersizliği, görev tanımlaması ve benzeri iç düzenlemeler nedeniyle belediye başkanının takdiri ve ilgili memurun muvafakatı yani rızasının bulunması  koşuluyla Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümlerine aykırı düşmeyecek şekilde itfaiye eri olarak istihdam edilmesi durumunda maktu fazla mesai fiili çalışma karşılığı çalışan destek hizmetleri hariç personele ödenebileceğinden adı geçene Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ekinde yer alan K cetveli ve belediye meclis kararıyla maktu fazla çalışma ücreti ödenebileceği görüşündeyiz.