Sorum detaydadır şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

19 Temmuz 8- İhale kategorisinde Yüksekova Belediyesi sordu
İhale sürecinde Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Meclis Üyesi İhale Komisyonlarında görev alabilirmi ? Üst yöneticinin mali süreçte gözetleme ve denetleme görevi göz önünde bulundurularak. Belediye Meclis üyesi olup ta Başkan tarafından olur ile Başkan Yardımcılığına atanan Meclis Üyesinin İhale Komisyon Başkanlığı yapması uygun olurmu ? bu konuda bizlere yardımcı olursanız sevinirim. Kolaylıklar diliyorum.

20 Temmuz C.Özyardımcı cevapladı

Sayın abonemiz,

Belediye meclisi karar organı olup, belediye meclis üyesi karar organı üyesidir. Belediye meclis üyesinin icrai (yürütme) görevi bulunmamaktadır. Ancak 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49 uncu maddesi uyarınca belediye meclisi üyeleri arasından belediye başkan yardımcılığına atanan kişi başkan yardımcılığı görevinden dolayı icrai (yürütme)  görevi üstlenmiş olur.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 6 ncı maddesinde ihale komisyonlarının kuruluşuna ilişkin açıklamalara yer verilmiştir. İhale komisyonunun biri başkan olmak üzere mali hizmetler biriminden bir üye, iki uzman ve iki idare görevlisinden oluşacağı ifade edilmiştir. belediye meclis üyesinin belediye meclis üyeliğinden dolayı ihale komisyonunda yer alması mümkün değildir. Ancak belediye meclis üyesinin belediye başkan  yardımcısı sıfatıyla oluşturulan ihale komisyonunda başkan olarak komisyonda görevlendirilebileceği görüşündeyiz.