İLÇE BELEDİYELERİNDE BELEDİYE BAŞKANI YARDIMCISI SAYISI

27 Eylül 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde DERECİK BELEDİYESİ sordu
Merhaba sayın hocam, Belediyemiz ilçe belediyesidir. Belediye Meclis üyelerinden biri Belediye Başkanı Yardımcısı olarak atandı. Belediye Başkanı, Memurlardan birini de Belediye Başkanı Yardımcısı olarak atamak istiyor. Bu durumda Belediyemizde seçilmiş ve atanmış olmak üzere iki Belediye Başkanı Yardımcısı olacak. Bu atamalarda yasal açıdan bir engel var mı? Teşekkürler

3 Ekim C.Özyardımcı cevapladı
Sayın abonemiz,

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49 uncu maddesi uyarınca nüfusu 50.000'e kadar olan belediyelerde memurlar arasından bir başkan yardımcısı atanabileceği norm kadro sayısına bağlı kalınmaksızın bir de seçilmiş üyeler arasından bir belediye başkan yardımcısının belediye başkanı tercih ve takdirinde atanabileceğine dair hüküm bulunmaktadır.

Bu durumda belediyenizde bir meclis üyesinin belediye başkan yardımcısı olarak atandığı anlaşıldığından, memurlar arasından 657 sayılı DMK'nun 68 inci maddesinde yazılı şartları taşıması durumunda en az iki yıllık yüksek öğrenim görmüş memurun belediye başkanı olarak belediye başkanının tercih ve takdiri ile atanabileceği görüşündeyiz.