Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Soru Cevap Platformu Sitede soru sormak için üye olmanız gerekmektedir.

Sorum detaydadır. Cevabınız için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.

1 gösterim
27 Kasım 8- İhale kategorisinde volkanyıldız sordu
Sayın hocam belediyemize ait bina riskli yapı olarak tespit edilip içerisinde oturanlara tahliye etmeleri yönünde bildirim yapıldı. Ancak 1 kiracı daireyi boşaltmadı. bunun üzerine destek hizmetleri müdürlüğü zabıta birimimize kiracının çıkarılarak tahliye edilmesi yönünde yazı yazdı. Birinci sorum bu konunun  sekreteryasını hangi birim yürütmelidir. İkinci sorum zabıta müdürlüğü olarak belediyeye ait bu daireyi zabıta marifetiyle boşaltıp tahliye etme yetkimiz var mıdır. Hangi kanuna göre hareket etmemiz gerekir. Saygılarımı sunarım.

1 cevap

6 gün önce C.Özyardımcı cevapladı
5 gün önce C.Özyardımcı düzenledi

Sayın okuyucumuz,
3194 sayılı Kanunun 39 uncu madde hükmünü uygulayarak yıkılacak derecede tehlikeli yapı olarak görülen yerle ilgili olarak Fen İşleri Müdürlüğünce tutulacak teknik raporun yapı sahibinin ADNKS ne göre bilinen adresine tebliğ edilerek binanın tahliyesi ile yıkımının gerçekleştirilmesi hususunda otuz günlük süre verilmesine tebligatın yapı sahibine ulaştırılamaması halinde yine 7201 sayılı kanuna göre ilanen tebliğ yoluyla otuz günlük süre verilmesine, İlanen tebligat yapılmasına rağmen, sahibi tarafından yıkılmaması durumunda ilanen tebligat yapıldığına dair belediye görevlilerince tutulacak  tutanakla birlikte belediye tarafından yıkılması ve yapılacak yıkım giderlerinin sahibinden yüzde yirmi fazlasıyla tahsili yoluna gidilmesi gerektiği değerlendirilmektedir.
Bu hususta iş ve işlemler Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülür uygulamaya yardımcı olması bakımından belediye zabıtası kolluk gücü olarak yıkım ekibinde görevlendirilebilir. Gerektiğinde genel kolluktan da (Emniyet veya Jandarma) yıkımda hazır bulunmak üzere bağlı bulunulan mülki amirlikten yardım talep edilebileceği görüşündeyiz.

...