Yangın Yönetmeliğine göre Yangın Merdiveni Zorunluluğu Bulunup Bulunmadığı Hakkında ? (Detayı Aşağıdadır)

11 Ocak 2017 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde GökhanKms sordu
12 Ocak 2017 GökhanKms düzenledi

Afyonkarahisar İli İhsaniye İlçesi Gazlıgöl Belediye Başkanlığı,  1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarımızda ticari alanda  5 kat olarak belirlenmiş yerlerde apart otel /pansiyon şeklinde (her katta en fazla 3 daire (2+1, 1+1 konut tarzında) veya her katta 5-6 daire 1+0 konut tarzında) inşaatlar yapılmaktadır.

Bu tip bina inşaatlarında Yangın yönetmeliğine göre 2 ‘inci bir yangın merdiveni yapılmasını zorunlu diye biliyorum. Fakat Belediyemize iletilen projelere ait proje müelliflerince bu yangın merdiveninin gerekli olmadığı, Yangın yönetmeliğinin 13. Maddesinde belirtilen konaklama amaçlı binalarda belirtilen yapılardan olduğu bu sebeple 48. Maddede belirtilen hususlar doğrultusunda yapı yüksekliği  21,50 metreyi geçmemesi sebebiyle 2. Merdivene gerek duyulmadığı belirtilmektedir.

Lakin,tarafımca  Yangın yönetmeliğinin 50. Maddesi 1/a bendi gereğince  yangın merdiveninin bulundurulması zorunlu olduğu kanısındayım.

Sonuç olarak gerek vatandaşlarımızı 2. Bir merdivene zorunlu koşmak suretiyle zorda bırakmamak, gerekse yasal zeminde hata yapmamak hususunda tarafımı bilgilendirmeniz hususunda gereğini siz hocalarımdan arz ederim…

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Gökhan KAMIŞ

Gazlıgöl Belediyesi Fen Memuru

(İnş. Teknikeri)

11 Ocak 2017 S.YÜCEL cevapladı