4734 sayılı ihale kanunu kapsamında diğer belediyelerden ihale komisyonu üyesi gorevlendirme

17 Ocak 2017 8- İhale kategorisinde Kazım sordu
Hocam öncelikle iyi çalışmalar, Belediyemiz tarafından yapılacak olan ihalede eksik olan ihale komisyonu uyeligib için,  çevre belediyelerden ihale komisyonu üyesi görevlendirilmesini talep ettik ve ihaleyi bu sekilde yaptık. Diğer belediyelerden görevlendirilen ihale komisyonu üyelerine bu gorevlendirmeden dolayı herhangi bir ödeme yapilabilirmi? Saygilar

19 Ocak 2017 S.YÜCEL cevapladı
4734 sayılı KİK'nun  6'ncı maddesine göre   oluşturulan ihale komisyonu üyelerine, huzur hakkı yada bir başka adla ücret deneceğine ilişkin bir mevzuat hükmü olmamakla birlikte, 2886 sayılı DİK'nun 13'ncü maddesine göre oluşan Belediye Encümenine, 5393 sayılı Belediye Kanununa göre aylık ödenek  verilmektedir. Bu bağlamda, 4734 sayılı Kanuna göre oluşturulan komisyonun belde dışından gelen üyelerine ancak Harcırah Kanununa göre, geçici görev yolluğu verilebileceği, görüşündeyiz.